Агнешко с тиквички на тиган

19/04/2017
РАГот РАГПомощник Готвач
"Свежо предложение за Великден за всички, на които им е омръзнала класическата комбинация с картофи и търсят нещо по-така "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо109
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • Агнешко бутче - 1 бр. (300 г)
  • тиквички - 3 бр.
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • чубрица
  • кимион
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се запича с подправки, задушено първо с фолио и след това запечено. Аз използвах парче агнешко от Великденските останки.

Нарязваме тиквичките на кубчета, накъсваме месото и запържваме в дълбок тиган с много малко мазнина (тъй като агнешкото месо е достатъчно мазно само по себе си, няма нужда от допълнителна мазнина в голямо количество).

Добавяме подправки по избор и сервираме топло. Агнешкото месо печено и след това леко запържено има вкус на месото от шишовете за дюнер.

Забележка: Ако използвате соев сос, намалете солта или въобще не посолявайте. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите