Свинска кавърма в гювеч

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Свинска кавърма в гювеч1 / 2
05/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4-5
"Най-вкусната кавърма, приготвена в гювеч! Опитайте, за да се уверите сами!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • лук - 6 глави
  • гъби - 300 - 400 г
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 5 броя
  • бяло вино - 500 мл
  • брашно - 4 с.л.
  • червен пипер - 2 - 3 ч.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското от бут на по-едри хапки и го поръсете щедро със сол и черен пипер.

Загрейте мазнина в широк тиган или тенджера и на 2 пъти изпържете свинските късчета до леко зачервяване.

Запърженото месо извадете и в същата мазнина запържете нарязания едро лук, нарязан на полумесеци.

След няколко минути добавете към лука почистените и нарязани на филийки гъби. Задушете зеленчуците, докато поомекнат.

Към края прибавете брашното и запържете още 1-2 минути. Подправете и с червения пипер и черния пипер и при нужда малко сол.

В голям пръстен гювеч разпределете на дъното лука с гъбите. Отгоре сложете свинското и долейте бяло вино.

Затворете гювеча с капак и ги сложете да се пече около 1 час и 30 минути в силно загрята фурна.

След това разбийте леко яйцата, залейте в гювеча и допечете още 10-тина минути под капак до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
56
47
35
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ели
Ели
Ще пробвам
09.01.2015 19:50
1
mira
mira
ястието стана много сполучливо и лесно се приготвя много ни хареса на цялото семейство и пак ще го приготвям /но го правих без яйца/
18.09.2012 08:36
7