Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Омлет с нахут и зеленчуци

Омлет с нахут и зеленчуци

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Омлет с нахут и зеленчуци1 / 2
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, нарязана
  • чесън - 1 скилидка, нарязана
  • зехтин - 3с.л.
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • червен пипер - 1 щипка едросмлян лют
  • картофи - 250 г пресни, нарязани на кубчета
  • чушки - 1 бр. червена, нарязана на кубчета
  • патладжани - 1бр, нарязан на кубчета
  • нахут - 1 консерва, отцеден и измит
  • яйца - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме лука за около 2-3 минути. Добавяме чесъна, кимиона и лютия червен пипер. Разбъркваме хубаво и добавяме картофите, червената чушка и патладжана. Задушаваме до покафеняване.

Сипваме 5 с.л. вода в ястието захлупваме с капак и продължаваме да задушаваме още около 5 минути. Отваряме капака и оставяме на умерен огън, докато всичката течност изври. След това сипваме нахута.

Разбиваме яйцата. В тях сипваме задушената смес, посоляваме, поръсваме с черен пипер и хубаво разбъркваме.

Загряваме 1 с. л. зехтин в тиган и разпределяме нахут едната смес. Запържваме за около 5 минути, докато леко се стегне.

Слагаме омлета в тефлонова тавичка и запичаме във фурната до златиста хрупкава коричка.

Омлетът е най- вкусен, когато е сервиран още съвсем топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: