Домашна ръчно точена юфка

21/04/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
"Когато искате да дадете на семейството си само най-доброто - пригответе домашна точена юфка "
Приготвяне240 мин.
Готвене30 мин.
Общо270 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо300
  • Преглеждания за месеца200
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със солта. Към тях се прибавя прясното мляко и се разбърква. Слага се и грисът. Брашното се пресява и то се добавя към сместа.

Меси се до получаване на меко тесто. То се разделя на топчета, които се разточват на тънки кори.

Те се оставят на слънце да изсъхнат, докато се напукат. След това се пекат в умерена фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар