Домашна ръчно точена юфка

21/04/2017
"Когато искате да дадете на семейството си само най-доброто - пригответе домашна точена юфка "
Приготвяне240 мин.
Готвене30 мин.
Общо270 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 742
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със солта. Към тях се прибавя прясното мляко и се разбърква. Слага се и грисът. Брашното се пресява и то се добавя към сместа.

Меси се до получаване на меко тесто. То се разделя на топчета, които се разточват на тънки кори.

Те се оставят на слънце да изсъхнат, докато се напукат. След това се пекат в умерена фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар