Бяла риба с лимоново- яйчен сос

21/04/2017
"Крехко филе от риба и ароматен сос - знаем как да направим деня ви по-хубав "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо201
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бяла риба - 500 г филе
  • яйца - 1 бр.
  • бульон - 600 мл
  • царевично нишесте - 2 ч.л.
  • лимони - 1 бр. сок и кора
  • моркови - 250 г, нарязани на ивички
  • тиквички - 250 г, нарязани на ивички
  • дафинов лист - 1 бр.
  • За гарнитурата
  • ориз - 200 г
  • вода - 600 мл
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • копър - 2 с.л., нарязан
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвяне на пилафа. Слагаме водата да заври. През това време в сгорещените масло и зехтин запържваме ориза за около 2-3 минути и постепенно добавяме водата.

Затваряме с капак и варим на тих огън , като от време на време разбъркваме. Когато оризът омекне и поеме течността, е готов.

В тенджера кипване бульона заедно с малко от лимоновата кора, дафиновия лист и морковите и варим около 5 минути. Добавяме и тиквичките.

Най-отгоре поставяме рибното филе, като то трябва да е върху тиквичките над нивото на бульона. Затваряме с капак и варим 10 минути.

Внимателно изваждаме готовите риба и зеленчуци.
Запазваме 150 мл от бульона за соса. Разбиваме царевичното нишесте с лимоновия сок, заливаме с отделения бульон и варим сместа, докато се сгъсти, като постоянно бъркаме.

Разбиваме яйцето и на тънка струйка сипваме в негогорещия бульон. Слагаме на слаб огън около 3 минути, докато сосът се сгъсти. Не трябва да завира , за да не се пресече.

Разбъркваме пилафа със зелените подправки. Сипваме на купчинки в чинии, до него слагаме парче риба и заливаме със соса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар