Агнешко бутче с чесън и пикантен сос

19/04/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Агнешко с неустоим пикантен вкус - точно както го обичате "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо252
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • мед - 3 - 4 с.л.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • портокалов сок - 150 мл
  • горчица - 1 - 2 с.л. дижонска
  • естрагон - 1 ч.л. пресен скълцан
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • за печенето
  • мащерка - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете скилидките чесън, нарежете ги на тънки жулиени и шпиковайте месото с тях.

От останалите продукти приготнете пикантен сос. Мариновайте с него бутчето и го оставете да престои поне няколко часа.

Прехвърлете го в плик за печене, добавете стръковете мащерка и затворете плика. Надупчете го с игла.

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете бутчето да се пече за около 1 час. Разрежете пакета и печете още 20-30 мин.

Поднесете с любимата гарнитура.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар