Сиропиран тиквеник с грис

19/04/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор559365543
"Искате ли заедно да приготвим вкусен тиквеник? Ето я и рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 373
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • кори за баница – 500 г масло (200 мл разтопено)
  • за сухата смес
  • грис – 5 с.л.
  • захар – 10 с.л.
  • канела – 1 ч.л.
  • орехи – 150 гр счукани
  • за тиквата
  • тиква – 1 кг почистена
  • захар – 3 с.л.
  • ванилова захар – 1 пакетче
  • за сиропа
  • захар – 300 г
  • вода – 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете сухите съставки и оставете ги настрани до момента, в който ще ви потрябват. Настържете почистената тиква, добавете и захарта, ваниловата захар, и я поставете на слаб огън да поври докато си изпари сока - за около 10-15 минути. Разделете я на 5 равни части.

Вземете една кора, намажете леко с разтопено масло и поръсете с 2 с.л. от сухата смес. Вземете втора кора, поставете върху първата и отново намажете с масло и поръсете с 2 с.л. от сухата смес.

Вземете трета кора, намажете с масло и поръсете едната от петте части тиква. Навийте на руло откъм по дългата част на корите и поставете в правоъгълна намаслена тава.

Така процедирате и с останалите кори, нарежете тиквеника на малки парчета и полейте с останалата мазнина. Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Изпечения тиквеник оставете да се охлади напълно. Пригответе си сиропа през това време, като обедините двете съставки и поставите на огъня да заврът, 5 минути след завирането им залейте с врелия сироп охладения тиквеник. Оставете да се охлади напълно и сервирайте.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар