Печени картофи с праз

22/04/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваПомощник Готвач30220325
"Вкусни картофки, които може да хапнете като постно ястие или да гарнирате с тях любимите си пържолки "
Приготвяне10 мин.
Готвене100 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо338
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се почистват, обелват и се измиват добре. Нарязват се на кръгчета. Празът се почиства, измива и се нарязва на ситно.

В дълбока тава или огнеупорен съд се нареждат половината от картофите, върху тях се слага празът и половината от мащерката.

Най- отгоре се слагат останалите картофи и мащерката. В купа се смесват виното, зехтинът, чесънът и бульона. Разбърква се хубаво.

С получената смес се заливат картофите и праза. Покрива се фирмата с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-50 минути.

След това се маха фолиото и се пекат още 40-50 минути, докато картофите се зачервят.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар