Пиле със сос от сушени манатарки

20/04/2017
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач9282021
"Лесно за приготвяне и много ароматно ястие, оставяме на вас да импровизирате с какво да го поднесете "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо335
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • брашно - 100 г
  • сушени манатарки - 50 г
  • заквасена сметана - 50 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • сол - 15 г
  • черен пипер - 5 г
  • масло - 50 г
  • олио - 50 мл
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето сварете и обезкостете. Месото нарежете на малки парчета.

Манатарките натопете в студена вода за 10 минути за да омекнат. Отцедете ги след това и леко подсушете.

В тиган сгорещете олиото и маслото. Запържете отцедените и подсушени манатарки.

Когато станат готови добавете брашното, заквасената сметана и черния пипер. Залейте запръжката с вода на тънка струя при постоянно бъркане до получаване на гъст сос.

Счукайте чесъна. Готовия сос подправете със сол и счукан чесън.

В чинии поставете парчета от месото. Залейте ги с така приготвения сос. Получава се много ароматно ястие.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар