Бяла каша със зелени маслини и манатарки

20/04/2017
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач9282021
"Постни импровизации с маслини и гъби с изненадващо добър резултат "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • зелени маслини - 100 г зелени
  • сушени манатарки - 20 г
  • брашно - 100 г
  • масло - 30 г
  • сол - 5 г
  • чубрица - 5 г
  • черен пипер - 5 г
  • чесън на прах - 5 г
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре сушените манатарки. След това ги накиснете за няколко минути в студена вода. Отцедете ги.

В тиган или друг дълбок съд разтопете маслото. Когато то се сгорещи прибавете и леко запържете манатарките.

Когато станат готови, прибавете брашното. Леко запържете до усвояване на маслото.

На тънка струя започнете да прибавяте водата. Бъркайте постоянно да не се образуват бучици.

Прибавете маслините. Варете кашата заедно с маслините докато се сгъсти достатъчно.

Две минути преди да свалите от огъня добавете солта, чубрицата и черния пипер.

След като стане готово ястието, сложете в чинии и по желание поръсете с малко чесън на прах.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар