Пълнени ябълки с кайма

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Пълнени ябълки с кайма
Снимка: Анонимен
1 / 2
23/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Изненадайте всички с пълнени .... ябълки - обещаваме ви, че няма да могат да спрат да ядат"

Необходими Продукти

  • ябълки - 8 бр.
  • кайма - 220 г подправена с черен пипер и сол
  • домати - 100 г от консерва
  • масло - 3 с.л.
  • лук - 150 г ситно нарязан
  • галета - 30 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. - насъргано
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • пилешки бульон - 350 мл.
  • За соса
  • нишесте - 1 с.л.
  • вода - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме ябълките през широката част /и то само да се махне капачето/. Издълбаваме ги и ги намазваме с лимон. В тиган разтопяваме маслото и задушаваме лука, докато омекне. Изваждаме го без мазнината и го прехвърляме в купа.

В същия тиган задушаваме каймата за около 7-8 минути, като се опитваме максимално да я раздробим. Добавяме доматите и задушаваме още малко. Сипваме при лука. Добавяме галетата, индийското орехче, лимоновата кора, солта и пипера.

Разбъркваме сместа много хубаво и напълваме ябълките с нея. Поставяме ябълките в тавичка и отстрани около тях сипваме бульона. Покриваме с алуминиево фолио и печем около 40 минути.

По желание можем да приготвим сос по следния начин: Соса от печенето изливаме в тиган, като го загряваме на умерен огън за около 5 минути. В купичка разтваряме нишестето с водата и добавяме в тигана. Варим при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Сервираме ябълките поляти със соса. Може да сервирате печените ябълки и в кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: