Сурови веган бонбони с фурми, овесени ядки и кокосово масло

20/04/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Изкусителни домашно приготвени бонбони, които даже са веган - нямате търпение да ги опитате, нали?"
Приготвяне50 мин.
Готвене3 мин.
Общо53 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 751
  • Преглеждания за месеца211
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме фурмите от костилките и заедно със стафидите ги накисваме във вода за 30-40 минути, за да омекнат.

Лененото семе го смиламе, аз ползвах кафемелачка за тази цел. Овесените ядки ги смиламе също и тях ги смлях в кафемелачка, защото стават много фини, като брашно.

Орехите ги смлях в машинка за мелене на орехи. Кокосовото масло го разтопих на водна баня.

След като минаха 40 минути изцедих с ръка водата от стафидите и фурмите. Има два варианта за приготвянето на бонбоните, единият е с чопър, ако нямате чопър, както аз, на ръка.

Ако имате чопър изсипвате всичко в него и за 2-3 мин мелене сте готови. Ако нямате чопър нарязвате на мега ситно фурмите и стафидите с нож.

Изсипвате всички съставки в тавичка и започвате да месите като все едно, че замесвате тесто, то ще стане и в двата случая лепкаво.

И в двата случая след като всички съставки са се омесили добре, оформяте топчета, като размера е по ваше желание.

Оваляте няколко в кокос, другите в какао, а останалите можете да не ги оваляте в нищо.
Така правите три вида бонбони.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Dumbnuts
Dumbnuts
30.04.2017 16:39
Страхотно се получиха. Идеални пропорции
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв