Пролетна наденица

23/04/2017
Мими А.
отМими А.Иноватор36914269
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо657
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително осоляваме парчетата патладжан и отцеждаме от горчилката.

След това овалваме патладжана и тиквичките в брашно и ги задушаваме в тиган с олиото за около 3 минути. Изваждаме ги на домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината. В същия тиган задушаваме лука, чесъна и зелените чушки, докато омекнат.

В тава нареждаме патладжана и тиквичките, върху тях разпределяме лука, чесъна и чушките. Отгоре нареждаме доматите и магданоза.

Поръсваме с чубрицата, босилека, мащерката, солта и пипера.Покриваме с алуминиево фолио и слагаме във фурната да се пече за около 35 минути.

През това време в тиган със зехтина задушаваме наденицата до зачервяване. Вдигаме алуминиевото фолио на тавата със зеленчуците и отгоре нареждаме наденицата.

Покриваме отново и връщаме във фурната за още 20 минути. Изпеченото ястие гарнираме с магданоз и сервираме с препечен хляб.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар