Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Колбаси»Пролетна наденица

Пролетна наденица

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Пролетна наденица
Снимка: Elena Mateva
1 / 2
23/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • наденица - 6 парчета нарязана на колелца
  • патладжани - 1 бр. нарязан на кубчета
  • тиквички - 3 бр. нарязани
  • брашно - 50 г
  • зехтин - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 3 глави - нарязани
  • чесън - 3 скилидки - счукани
  • чушки - 3 бр. - нарязани
  • домати - 4 бр. обелени и нарязани на кубчета
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • чубрица - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително осоляваме парчетата патладжан и отцеждаме от горчилката.

След това овалваме патладжана и тиквичките в брашно и ги задушаваме в тиган с олиото за около 3 минути. Изваждаме ги на домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината. В същия тиган задушаваме лука, чесъна и зелените чушки, докато омекнат.

В тава нареждаме патладжана и тиквичките, върху тях разпределяме лука, чесъна и чушките. Отгоре нареждаме доматите и магданоза.

Поръсваме с чубрицата, босилека, мащерката, солта и пипера.Покриваме с алуминиево фолио и слагаме във фурната да се пече за около 35 минути.

През това време в тиган със зехтина задушаваме наденицата до зачервяване. Вдигаме алуминиевото фолио на тавата със зеленчуците и отгоре нареждаме наденицата.

Покриваме отново и връщаме във фурната за още 20 минути. Изпеченото ястие гарнираме с магданоз и сервираме с препечен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: