Тестени лентички с кашкавал

21/04/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2058237
"Това не са солети или гризини, а кашкавалени лентички и са страхотни "
Приготвяне24 мин.
Готвене20 мин.
Общо44 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме и смесваме брашното и солта. В друга купа смесваме маслото и свинската мас и разбъркваме до получаване на хомогенна смес. В купата с брашното сипваме 4 с.л. от смесената мазнина. Към тях прибавяме и водата и лимона. Замесваме гладко еднородно тесто. Правим тестото на топка и го оставяме в хладилник за 30 минути.

Изваждаме тестото и с тъп нож разрязваме тестото на кръст, като ножа не трябва да опре в плота, за да не се прекъсне тестото. Трябва да се получи форма на звезда с 4 лъча. Разточваме върховете на звездата, за да се получат квадратни краища.

Размекваме маслената смес, която е останала от преди, до консистенцията на тестото и я изсипваме в центъра на тестото. Загръщаме и прихлупваме краищата на тестото върху маслото.

Разточваме тестото на правоъгълник, покриваме го с кърпа и го оставяме за около 15 минути да втаса. След това сгъваме двата дълги страни на правоъгълника в центъра, а след това сгъваме още веднъж за да получим квадрат. Оставяме за още 20 минути да втаса.

След това обръщаме тестото наляво или надясно и оставяме за още 20 минути. След като тестото окончателно е втасало го разточваме на правоъгълник с дебелина около 0.6 см и намазваме хубаво с масло. Поръсваме половината от кашкавала.

Нарязваме на ленти около 0.6 см широки и ги усукваме. Поръсваме останалия кашкавал, нареждаме лентите върху тава, покрита с хартия за печене и печем загрята фурна до златисто.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар