Чийзкейк с тиква и джинджифил

24/04/2017
Ralitsa Angelova
отRalitsa AngelovaНовак1
"Чийзкейк, който ще ви вземе акъла Гарантирано "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 097
  • Преглеждания за месеца462
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Бисквитите и орехите се натрошават на едри парчета;

2. Маслото, което предварително е оставено да омекне на стайна температура, се обърква с бисквитите и орехите. Прибавя се щипка канела;

3. След което сместа се разстила по формата за торта и се прибира за 15 минути в хладилника да стегне;

4. Тиквата се слага да се пече. След като е изпечена, се остъргва с лъжица и се оставя да се отцедят соковете на тиквата през цедка за около 15 мин;

5. Към вече изпечената и отцедена тиква прибавяме кафявата захар, джинджифила (който трябва да е нарязан на ситно, портокаловите кори, инд. орехче и канелата. Разбъркваме добре и оставяме за около 10 мин. в хладилника да изстине добре сместа;

6. Крема сиренето и маскарпонето се оставят предварително да се темперират за около 20 мин преди употреба. След което се смесват добре с пудрата захар и жълтъците.

7. Към крема от сирената се прибавя около 50 г от тиквената смес, така че да може белият крем да стане бледо оранжев.

8. Разстиламе крема от сирена върху бисквитения блат. Оставяме да стегне в хладилника поне 2 часa.

9. След като вече чийзкремът е стегнал във формата, отгоре намазваме с тиквения крем. Поръсваме с натрошени бисквити, орехи или шам-фъстък за декорация.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар