Пиле жулиен с шунка, моцарела, кисели краставички и босилек

20/04/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Ужасно вкусно и неустоимо ароматно пиле, в което се влюбихме от първата хапка "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо292
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 2 бр. / може бяло месо
  • шунка - 300 г
  • кисели краставички - 4 бр. средни
  • лук - 1 глава
  • заквасена сметана - 400 г
  • прясно мляко - 300 - 400 мл
  • моцарела - 300 г
  • топено сирене - 2 триъгълничета
  • сол - на вкус
  • соев сос - 3 с.л.
  • босилек - 5 - 6 с.л.
  • олио - 60 - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се обезкостяват. Месото се нарязва на хапки. Ако Ви харесва повече бялото месо, можете с него да готвите.

Нарязваме главата лук на полумесеци. В съд с капак слагаме хапките, соевия сос, солта, лука и 2 с.л. босилек, объркваме добре и оставяме за 12-13 часа в хладилник, за да може местото да поеме аромата на лука и подправките.

В дълбок тиган или тенджера слагаме олио да се нагорещи и изпържваме до готовност и златисто пилешкото месо.

Изваждаме месото и слагаме шунката, заедно с лука да се запържат, като предварително сме нарязали шунката на едри кубчета.

Отделно ги пържим, защото на пилешкото му е необходимо повече време да се сготви. Нарязваме киселите краставички на малки кубчета и ги добавяме заедно с пилешкото към шунката.

Разбиваме заквасената сметана с прясното мляко, добавяме към месото, заедно с топеното сирене и моцарелата.

Бъркаме докато стане бял, гъст, млечен сос. Подправяме със сол и босилек. Готвим до желаната гъстота на соса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар