Пиле жулиен с шунка, моцарела, кисели краставички и босилек

20/04/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Ужасно вкусно и неустоимо ароматно пиле, в което се влюбихме от първата хапка "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо613
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се обезкостяват. Месото се нарязва на хапки. Ако Ви харесва повече бялото месо, можете с него да готвите.

Нарязваме главата лук на полумесеци. В съд с капак слагаме хапките, соевия сос, солта, лука и 2 с.л. босилек, объркваме добре и оставяме за 12-13 часа в хладилник, за да може местото да поеме аромата на лука и подправките.

В дълбок тиган или тенджера слагаме олио да се нагорещи и изпържваме до готовност и златисто пилешкото месо.

Изваждаме месото и слагаме шунката, заедно с лука да се запържат, като предварително сме нарязали шунката на едри кубчета.

Отделно ги пържим, защото на пилешкото му е необходимо повече време да се сготви. Нарязваме киселите краставички на малки кубчета и ги добавяме заедно с пилешкото към шунката.

Разбиваме заквасената сметана с прясното мляко, добавяме към месото, заедно с топеното сирене и моцарелата.

Бъркаме докато стане бял, гъст, млечен сос. Подправяме със сол и босилек. Готвим до желаната гъстота на соса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар