Телешка кайма по марокански с кускус

20/04/2017
"Пикантно, ароматно и с изненадващ вкус, който ще ви завладее "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо105
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата104
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в тиган на умерена температура. Запържете нарязания предварително лук за около 5 мин. или докато омекне. Добавете каймата и подправките.

Пържете и натискайте с лъжица докато каймата стане на трохи около 8-10 мин. Добавете бульона. Оставете да заври и намалете температурата. Гответе на тих огън около 20 мин.

Сварете кускуса според указанията на производителя на опаковката. При готовност разрохкайте кускуса с вилица и разбъркайте с кората от лимон и ментата.

Овкусете със сол на вкус. Изсипете кускуса в голяма чиния, отгоре изсипете каймата на купчинка и посипете с нарязани на едри парчета шамфъстък.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар