Пирог със сладко от вишни и орехи

20/04/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
"Опитайте и ще разберете защо всички са полудели по този пирог - уникална вкусотия "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, ванилията и бакпулверът се пресяват. Киселото мляко се гаси със содата. Сухарите и орехите се смилат. Яйцата със захарта се разбиват до побеляване. Към тях се прибавят млякото, олиото и постепенно се добавя брашното. Меси се меко и гладко тесто.

Плънката приготвяме, като смесим сухарите, орехите и сладкото от вишни. Ако е много сухо се добавя малко вода.

От тестото отделяме малка топка, а голямата разточваме с диаметър по-голям от тавата. Намасляваме и набрашняваме тавата (по-голяма от 26 см диаметър). Слагаме разточеното тесто, като се стремим и стените да бъдат покрити с тесто.

Върху него изсипваме сместа със сладкото. Малкото топче тесто се разточва и се нарязва на ленти. Те се поставят върху плънката и се преплитат. Загъват се стените на тестото.

Пече се в загрята фурна на 230-250 градуса докато покафенее тестото - 40-50 минути. След като се охлади се поръсва с пудра захар.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар