Морковен кекс с глазура

23/04/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваПомощник Готвач29619319
"Забравете да обикновените кексове - опитайте нашия неустоим морковен кекс с глазура, за да разберете що е то наистина вкусен сладкиш "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо888
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата68
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се почистват и измиват. Смилат се в блендер/чопър. Морковените стърготини се пресипват в купа и към тях се прибавят смлените орехови ядки. В друга купа яйцата се смесват със захарта и се разбиват.

Бакпулверът се изсипва в киселото мляко и се бърка докато шупне. То се добавя към яйцата. Сместа се разбърква добре. Брашното се пресява. Към яйчената смес се прибавят по малко редувайки се брашно и олио. Накрая се добавят и морковените стърготини.

Тестото се бърка до хомогенизиране и към него се прибавят подправките джинджифил, индийско орехче и сол. Пече се в кексова тава, предварително намазнена и набрашнена.

Пече се първо на долен реотан, докато се надигне достатъчно, а след това се включва и горно печене. Кексът е готов тогава, когато забиете клечка за зъби в тестото, по нея не остава от тестото.

Сладкишът се слага в тортена чиния и се залива с глазурата, приготвена от пудрата захар и портокаловия сок. Оставя се да се охлади.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар