Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Морковен кекс с глазура

Морковен кекс с глазура

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Морковен кекс с глазура1 / 3
23/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Забравете да обикновените кексове - опитайте нашия неустоим морковен кекс с глазура, за да разберете що е то наистина вкусен сладкиш"

Необходими Продукти

  • моркови - 4 бр.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 3/4 ч.ч.
  • бакпулвер
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • джинджифил - 1 щипка
  • за глазурата
  • пудра захар - 1 к.ч
  • портокалов сок - 2 - 3 с..л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се почистват и измиват. Смилат се в блендер/чопър. Морковените стърготини се пресипват в купа и към тях се прибавят смлените орехови ядки. В друга купа яйцата се смесват със захарта и се разбиват.

Бакпулверът се изсипва в киселото мляко и се бърка докато шупне. То се добавя към яйцата. Сместа се разбърква добре. Брашното се пресява. Към яйчената смес се прибавят по малко редувайки се брашно и олио. Накрая се добавят и морковените стърготини.

Тестото се бърка до хомогенизиране и към него се прибавят подправките джинджифил, индийско орехче и сол. Пече се в кексова тава, предварително намазнена и набрашнена.

Пече се първо на долен реотан, докато се надигне достатъчно, а след това се включва и горно печене. Кексът е готов тогава, когато забиете клечка за зъби в тестото, по нея не остава от тестото.

Сладкишът се слага в тортена чиния и се залива с глазурата, приготвена от пудрата захар и портокаловия сок. Оставя се да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: