Невероятни банички с лапад и яйца със сирене

20/04/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Ароматни банички за цялото семейство - хапвайте с апетит "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 887
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и сложете с малко олио да се задушава. Нарежете бланширания лапад, който преди това сте изчистили и попарили в солена вода.

Сложете лапада при лука и поръсете с нарязания на ситно джоджен, малко сол, запържете леко и сложете да се охлади. Разбийте яйцата със сиренето, трябва да получите гъста консистенция, разпънете корите и по дължина ги разполовете.

Взимате по 2 кори и намазвате с олио, слагате от лапада на две или три купчинки като между тях слагате от яйчената смес, на снимката ще ви стане по ясно. Навивате на руло, в двата му края пъхате по парченце масло и леко притискате.

В покрито с хартия за печене плаке редите готовите рулца, можете да размените местата на лапада и яйчената смес ако обичате повече сирене сложете на три места а лапад на две. Отгоре сложете парченца масло и печете в загрята фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Ванче, чудесно изглеждат. Обичам такива банички с лапад, бързи и много вкусни.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв