Супер бързи и меки кифли с орехова плънка

20/04/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Мекичките са най-вкусният начин за пожелаете на цялото семейство Добро утро "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции32
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо551
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно – 600 г
  • бакпулвер – 1 бр.
  • сол – 1 ч.л.
  • олио – 100 мл
  • заквасена сметана – 200 г
  • прясно мляко – 200 мл
  • суха мая – 1 пакетче
  • плънка
  • орехи – 150 г смлени
  • захар – 100 г
  • канела – 1 ч.л.
  • прясно мляко – малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си плънката, като смесите смлените орехи, захарта, канелата и добавете малко мляко на етапи до получавани на гъста каша, разбъркайте.

В купа пресейте брашното, добавете бакпулвера и солта, разбъркайте и оформете кладенче. В него сипете олиото, сметаната, и топлото мляко с маята, замесете меко тесто. Разделете тестото на две равни части и оформете топки.

Всяка топка разточете на лист, намажете с плънка равномерно, разделете на 16 триъгълни парчета а тях навийте на кифли. Подредете в застланата с хартия за печене тава и включете фурната на 180 градуса.

Намажете кифлите с разбит белтък с 1 с.л. олио и поставете в нагрятата фурна, печете за около 15 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар