Пиле с ароматен ориз

21/04/2017
Мими А.от Мими А.Чирак
"Тайната на вкусното пиле е в ароматния ориз, с което е сервирано "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо390
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото месо и го запържваме в дълбок тиган, в който сме сгорещили зехтина. След като месото се зачерви леко, добавяме чесъна, чушката и гъбите.

Междувременно в тенджера загряваме бульона и в него варим ориза. Когато се свари, го сваляме от котлона и го изцеждаме много добре. Добавяме черния пипер и куркумата и хубаво разбъркваме. Оставяме го настрани.

Когато гъбите и чушката са омекнали, сипваме червения пипер, доматите и посоляваме. Оставяме да се задушава до пълното изпаряване на течността. Добавяме ориза и разбъркваме хубаво.

Сервираме веднага и отгоре нарязваме зелената част на пресния чесън и поръсваме с черен пипер.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар