Пиле с ароматен ориз

21/04/2017
Мими А.от Мими А.Чирак
"Тайната на вкусното пиле е в ароматния ориз, с което е сервирано "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 1 бр / пеперуда/
  • пилешки бутчета - 2 бр. обезкостени
  • пилешки бульон - 1 литър
  • чушка - 1 бр. зелена, нарязана на кубчета
  • чесън - 4 скилидки, счукани
  • гъби - 200 г, нарязани
  • домати - 3 с.л. от консерва
  • ориз басмати - 200 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 стрък пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото месо и го запържваме в дълбок тиган, в който сме сгорещили зехтина. След като месото се зачерви леко, добавяме чесъна, чушката и гъбите.

Междувременно в тенджера загряваме бульона и в него варим ориза. Когато се свари, го сваляме от котлона и го изцеждаме много добре. Добавяме черния пипер и куркумата и хубаво разбъркваме. Оставяме го настрани.

Когато гъбите и чушката са омекнали, сипваме червения пипер, доматите и посоляваме. Оставяме да се задушава до пълното изпаряване на течността. Добавяме ориза и разбъркваме хубаво.

Сервираме веднага и отгоре нарязваме зелената част на пресния чесън и поръсваме с черен пипер.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар