Постни хрупкави крекери

21/04/2017
Маргарита
отМаргаритаНовак634
"Домашно приготвени крекери, които са не само вкусни и ароматни, а са и постни "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо238
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • овесени ядки - 150 г
  • брашно - 300 г (бяло или пшенично)
  • семки - белени или ядки по избор
  • олио - 80 мл
  • вода - 100 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки се смесват до получаване на тестена смес. Върху плот се поръсва брашно и тестото се разточва с точилка възможно най-тънко.

В тава се слага хартия за печене или алуминиево фолио, а върху него се постила разточеното тесто.

Преди да се сложи във фурната тестото се намазва с олио и се реже на квадрати или желана от Вас форма.

Фурната се загрява на 180 градуса и се пече около 20 минути на степен отгоре и отдолу с вентилатор. Консумирайте с удоволствие!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар