Вкусни бутер розички със зелена плънка

21/04/2017
zarq666@gmail.comот zarq666@gmail.comПомощник Готвач
"Пролетни изкушения с бутер тесто И вие може да покажете на баба си това-онова "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо368
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте маслото и добавете последователно наситнените пресен лук, чесън, киселец и накрая отцедения от излишната вода спанак. Оставете да се задушат и поомекнат при непрекъснато бъркане.

Като се поизпари водата добавете готварската сметана, оставете още 5 - 10 минути на огъня да с сгъсти и добавете към сместа копъра, смления синап, сол, черен пипер, кимион и стритите или нарязани на ситно люти чушлета. Оставете настрани плънката да се охлади напълно.

Ако е замразено тестото го оставете на стайна температура да се размрази. Леко го разточете с точилка и го нарежете с намокрен във вода нож на еднакви квадратчета. Във всяко квадратче сложете по една супена лъжица от плънката. С четка намажете с вода краищата на квадратчето, за да се залепи.

С ръце затворете тестото и оформете като розички. Прехвърлете розичките в тава върху хартия за печене. Смесете жълтъка на яйцето и олиото, разбъркайте хубаво и намажете бутерките с четка.

Поръсете обилно със сусам и ленено семе. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор или на 200 ако е без, на средна решетка за около 8 до 10 минути докато се зачервят.

Може да се поднесат както топли, така и охладени. Страхотно мезе са за всякакви напитки.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар