Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с тиква на тиган

Банички с тиква на тиган

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Банички с тиква на тиган
Снимка: Илияна Димова
1 / 14
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Раз-два кажете и на трапезата вкусни сладки банички с тиква на тиган поднесете"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г цигулка почистена от корите
  • захар - 5 с.л.
  • портокалова кора - 1 к.л.
  • ванилия - 1 бр пакетче
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • ванилова захар - за поръсване
  • кори за баница - 4 бр. фини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата настъргваме на едро ренде. Слагаме в тенджерка, поръсваме със захар (5-6 с.л.) , прибавяме настъргана ситно кора от портокал (1 к.л.), ванилия. Наливаме олио ( 5-6 с.л. ) и вода (1/2 ч.ч.).

Оставяме да омекне, като разбъркваме непрекъснато. Когато тиквата остане на мазнина, дръпваме от котлона и охлаждаме.

Оформяме баничките, като всяка кора за баница, намазваме с плънката от тиква. Прегъваме първо от към широката страна, а после от тясната да оформим квадратни банички.

Оставяме в чиния, намазана с олио, докато направим всички банички. Приготвените банички изпичаме, равномерно от двете страни в намазан с олио тиган.

Готовите банички оставяме върху хартия да попие излишната мазнина. Когато се охладят, поръсваме с ванилова пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: