Дробчета в пикантен сладко-кисел сос

25/04/2017
Мими А.
отМими А.Готвач2589253
"Такава вкусотия ще ви приготвим от пилешки дробчета, че дълго ще разказвате на приятелите си за нея "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо168
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 500 г
  • чубрица - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - 1 ч.л. за паниране
  • За соса
  • домати - 500 г от консерва
  • лук - 1 глава (нарязан на полумесеци)
  • пресен чесън - 3 стръка - само бялата част
  • олио - 4 с.л.
  • чушки - 2 бр. печени
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • лют пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме лука и чесъна в сгорещеното олио за около 1 минута и оттегляме от котлона.

Прибавяме доматите и връщаме тигана на огъня. Нарязваме чушките на дребно и сипваме и тях в тигана. Прибавяме и кимиона, черния пипер и лютия червен пипер и разбъркваме.

В купа смесваме брашното, чубрицата и солта и в него хубаво овалваме дробчетата и след това ги пускаме в соса.

Разбъркваме и оставяме ястието да къкри на слаб огън за 15-20 минути. Преди да оттеглим ястието от котлона, го поливаме с оцета.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар