Свинско филе с доматен сос

21/04/2017
"Това най-сочното свинско филе ли е или ... да?"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 356
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свинско филе - 800 г
  • домати - 2 кг
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • чушки - 2 бр. печени
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и нарежете морковите и лука. Сложете ги да се сварят. Обелете доматите и ги нарежете на ситно.

В съд с малко мазнина ги сложете да се пържат на слаб огън. Добавете чесъна нарязан на ситно. Разбърквайте периодично и когато водата се е изпарила махнете от котлона.

В дълбока купа сложете част от изпържените домати и прибавете сварените моркови и лук. Пасирайте сместа и върнете при останалите домати. Добавете обелените и нарязани на ситно чушки.

Овкусете със сол, пресен магданоз и разбъркайте. Нарежете месото на пържоли и овкусете с черен пипер и сол. Изпечете на скара или грил тиган. Сервирайте с доматения сос.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар