Бърза питка със сирене и зехтин

21/04/2017
Елена Стойчовскаот Елена СтойчовскаПомощник Готвач 1x
"Не ви трябва опит, трябва ви мерак, за да приготвите най-вкусната питка на света "
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо336
  • Преглеждания за месеца190
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля, изсипва се маята, заедно с 1 с.л. брашно и 1 ч.л. захар. Разбърква се и се оставя на страна да се активизира маята.

Брашното се пресява в купа. Добавят се 1-2 ч.л. сол и 2 ч.л. черен пипер. Разбърква се.

Прави се кладенче, в което се чуква яйцето и се добавя шупналата мая. Замесва се меко, нелепнещо тесто. Поръсва се с брашно, за да не хваща коричка. Покрива се с кърпа и се оставя на топло да удвои обема си.

Втасалото тесто се прехвърля върху набрашнен плот. Премесва се за кратко. Разделя се на няколко топки, които се разточват с ръка. С помощта на четка се намазват от едната страна със зехтин и се наръсват с натрошено сирене.

Завиват се на рула и се подреждат във форма за печене. Поръсвам със сол и черен пипер.

Пека в предварително загрята фурна на 170 градуса с вентилатор за ок. 30 минути. Готовата питка се завива с кърпа.

* Можете да оформите питката, както Ви харесва;
** Ползвала съм глинена форма за печене.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите