Супа от кисело зеле, грах и картофи, червено цвекло с фиде

21/04/2017
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Само не казвайте на баба, че чорбата, с която ви гощава, е веган "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистваме лука (1 бр.) и нарязваме на ситно. В олио (3 с.л.) и вода (1 и 1/2 ч.ч.) слагаме да се задушават нарязаното на ситно кисело зеле (1 /2 ч.ч.), грах от консерва (1/2 ч.ч.), лук нарязан на ситно.

Ръсваме черен пипер на вкус и като останат зеленчуците на мазнина, прибавяме брашно (1ч.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (4 ч.ч.). Прибавяме дафинов лист.

Оставяме супата да се вари и като поомекнат зеленчуците прибавяме белен и нарязан на ситни кубчета картоф (1 бр.). Когато и картофът се свари, сипваме фиде (2 с.л.) и варим до готовност.

Настърганото червено цвекло смесваме със сок от лимон и сипваме в готовата супа. Разбъркваме и изключваме котлона.

Оставяме да къкри докато котлона се охлади. Преди да сервираме, махаме дафиновият лист от супата.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар