Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелева Чорба»Супа от кисело зеле, грах и картофи, червено цвекло с фиде

Супа от кисело зеле, грах и картофи, червено цвекло с фиде

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Супа от кисело зеле, грах и картофи, червено цвекло с фиде
Снимка: Илияна Димова
1 / 8
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Само не казвайте на баба, че чорбата, с която ви гощава, е веган"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1/2 ч.ч. ситно нарязано
  • грах - 1/2 к.ч. от консерва
  • лук - 1 бр.
  • червено цвекло - 50 г сварено
  • картофи - 100 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
  • фиде - 2 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука (1 бр.) и нарязваме на ситно. В олио (3 с.л.) и вода (1 и 1/2 ч.ч.) слагаме да се задушават нарязаното на ситно кисело зеле (1 /2 ч.ч.), грах от консерва (1/2 ч.ч.), лук нарязан на ситно.

Ръсваме черен пипер на вкус и като останат зеленчуците на мазнина, прибавяме брашно (1ч.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (4 ч.ч.). Прибавяме дафинов лист.

Оставяме супата да се вари и като поомекнат зеленчуците прибавяме белен и нарязан на ситни кубчета картоф (1 бр.). Когато и картофът се свари, сипваме фиде (2 с.л.) и варим до готовност.

Настърганото червено цвекло смесваме със сок от лимон и сипваме в готовата супа. Разбъркваме и изключваме котлона.

Оставяме да къкри докато котлона се охлади. Преди да сервираме, махаме дафиновият лист от супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: