Мини хлебчета с чесън и риган

21/04/2017
Елена Стойчовскаот Елена СтойчовскаПомощник Готвач 1x
"Стане ли дума за хлебчета, размерът няма значение - само вкусът и ароматът "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо88
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се затопля и в него се натрошава кубчето мая, заедно със захарта и 1 с.л. брашно. Разбърква се и се оставя на страна да се активизира маята.

Яйцата се разбиват. Добавят се към шупналата мая и се разбърква.

Брашното се пресява в купа, добавя се солта, постепенно се прибавя яйчената смес и се замесва меко, нелепнещо тесто. Наръсва се с малко брашно, покрива се с кърпа и се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си.

Плънката се приготвя, като маслото се разтопява и се разбърква с пасирания чесън. Можете да добавите и малко риган за аромат.

Втасалото тесто се премесва отново, като се внимава да се запази пухкавостта и мекостта. Разделя се на 10 части и се разточват леко на правоъгълници. Намазват се обилно с плънката и се навиват на рула.

* Аз оформих и няколко кръгли питки, тъй като са идеални за сандвичи.

Плоска тава се застила с хартия за печене. Багетките се подреждат, намазват се с малко масло и се поръсват със сол и риган. Оставят се да втасат. Можете да им направите диагонални прорези.

Пекат се до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите