Манджа с гъби, моркови и лук

21/04/2017
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Вегетарианско предложение за обяд специално за всички, които искат да си дадат почивка от мръвките поне за ден "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо80
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите почистваме и измиваме добре. Нарязваме на филийки. Лука нарязваме на ситно.

Белим и нарязваме и моркова (1 бр.). В олио (3 - 4 с.л.) слагаме гъбите, лука и моркова.

Ръсваме черен пипер, къри и сол на вкус. Задушаваме, като разбъркваме периодично. Като останат на мазнина и започнат да се запържват, прибавяме червен пипер (2 ч.л.) и брашно (2 с.л.).

Разбъркваме няколко пъти и като продължаваме с разбъркването, наливаме топла вода (1 л.). Подправяме със сушен магданоз и оставяме ястието да се вари, без да слагаме капак.

Като се сварят зеленчуците и сосът се сгъсти, прибавяме разредено с малко вода доматено пюре и варим още 1-2 минути. Сервираме ястието с пюре от картофи и пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар