Напудрен кекс с цели ябълки

21/04/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Така го правят майсторите - с цели ябълки Опитайте и вие "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо347
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива с захарта до получаването на пухкав крем. Добавят се яйцата, при непрекъснато разбиване. Разбива се до гладък крем.

В купа се пресява брашното, добавят се какаото, бакпулвера, содата и солта. Разбърква се.

Сухите съставки се сипват внимателно към маслената смес, при непрекъснато бъркане, до пълното хомогенизиране на сместа.

Ябълките се обелват и се почистват от семките.

Тестото се изсипва в правоъгълна кексова форма, предварително застлана с хартия за печене. Отгоре се нареждат ябълките и се притискат.

Кексът се пече около 90 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.

Леко охладения кекс се наръсва обилно с пудра захар.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар