Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Напудрен кекс с цели ябълки

Напудрен кекс с цели ябълки

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143024921
Напудрен кекс с цели ябълки
Снимка: Елена Стойчовска
2 / 3
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Така го правят майсторите - с цели ябълки Опитайте и вие"

Необходими Продукти

  • брашно - 125 г
  • масло - 150 г
  • захар - 125 г
  • яйца - 2 бр.
  • ябълки - 3 бр.
  • какао - 3 - 4 с.л.
  • ром - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разбива с захарта до получаването на пухкав крем. Добавят се яйцата, при непрекъснато разбиване. Разбива се до гладък крем.

В купа се пресява брашното, добавят се какаото, бакпулвера, содата и солта. Разбърква се.

Сухите съставки се сипват внимателно към маслената смес, при непрекъснато бъркане, до пълното хомогенизиране на сместа.

Ябълките се обелват и се почистват от семките.

Тестото се изсипва в правоъгълна кексова форма, предварително застлана с хартия за печене. Отгоре се нареждат ябълките и се притискат.

Кексът се пече около 90 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор.

Леко охладения кекс се наръсва обилно с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: