Сиропиран сладкиш с глазура

21/04/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864312595
"Днес на почит са сиропираните сладкиши, а ние ги обожаваме "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 068
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 8 - 9 с.л.
  • ванилия - 2 бр пакетчета
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • За сиропа
  • захар - 8 с.л.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • глазура - 100 г готова (или шоколад)
  • масло - 50 г
  • вода - 1 - 2 с.л.
  • захарни конфети - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захар. Прибавяме ванилията, бакпулвера, какао (1 с.л.) и брашно (1 ч.ч.). Полученото хомогенно тесто изсипваме в малка тавичка, върху хартия за печене.

Слагаме сладкиша да се пече в нагрята на 180 градуса фурна. Когато е готов, изваждаме от тавичката и охлаждаме върху решетка.

За сиропа слагаме кристална захар да се карамелизира, прибавяме гореща вода и сваряваме на сироп, докато карамелът се разтвори в сироп. Слагаме в горещия сироп краве масло да се разтопи.

С получения сироп сиропираме сладкиша. Какаовата глазура или шокоалд разтопяваме, смесена с краве масло и поливаме сладкиша. Украсяваме със захарни конфети.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар