Пилешки гърди с доматен сос

21/04/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Сочни пилешки гърди и добре изстудено бяло вино - какво друго му трябва на човек?"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо609
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бройката на пилешките гърди зависи от бройката на хората, за които приготвяте ястието.

В консервата домати се слага пиперковото пюре и се разбива с пасатор. Изсипва се в купичка. Добавят се ситно нарязаните зелен лук и магданоз и се разбърква.

Пилешките гърди се наръсват със сол и черен пипер на вкус. Правят се няколко напречни прореза на месото, в които се поставят по един резен кашкавал, едно листенце спанак и резен пастърма.

Месото се прехвърля в намазнена тавичка. Залива се с една част от соса. Останалият сос се разрежда с малко прясно мляко и се излива около месото.

Месото се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса около 20-30 мин.

Поднесете с любима гарнитура и изстудено бяло вино.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар