Питка слънце с мак и сусам

21/04/2017
Viktoriyaот ViktoriyaНовак
"С такова слънце на трапезата, времето навън няма значение "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо291
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята с помощта на захарта и солта. След като се разтопи прибавяме стопленото прясно мляко, олио и яйцата като оставяме на едното жълтъка за намазване на питката.

Месим меко тесто. Разделяме на четири части - три части да са еднакви и една малка топка за средата на питката.

Първата разточваме малко повече отколкото е тавата. Намазваме с олио и поръсваме с маково семе. Разточваме втората да е голяма колкото първата като размер. Слагаме я върху първият пласт. Мажем с олио и поръсваме със сусам. Разточваме и трета еднаква топка.

Слагаме я върху останалите и разточваме да стане хубав голям кръг. Разделяме на 12-16 триъгълници и правим кифлички.

В тавичка мажем дъното с олио и поръсваме с брашно. Слагаме в средата на тавата малката 4та част от тестото. Около нея редим кифличките.

Оставяме тава да втаса за 20-30 минути и мажем с разбития желтък. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. Слагаме по някое време алуминиево фолио и допичаме.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар