Сочна торта от стар козунак

21/04/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"Със стар козунак най-сочната торта ще приготвите - от нас да го знаете "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 208
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме крема - в тенджера разбиваме жълтъците със захарта, добавяме прясното мляко, захарта и брашното и разбъркваме.

Бананите, които ще използваме е най-добре да са презрели, защото са по-сладки. Пасирайте ги и ги прибавете към сместа. Сложете на котлона и бъркайте до завиране и сгъстяване. По желание добавете една бучка масло и разбъркайте.

В друг съд нагрейте млякото и добавете начупения шоколад, бъркайте до хомогенизиране. Козунака нарежете на тънки филийки, с дебелина около 5-6 мм.

В тава с падащо дъно наредете плътно от козунака, полейте от шоколадовата смес и разпределете от крема. Така повтаряме до свършване на козунака, като най-отгоре разпределяме крема.

Покрийте с прозрачно фолио, за да не хване коричка и приберете в хладилник да стегне за няколко часа.

Непосредствено преди сервиране поръсете със захарни пръчици. Много вкусна, сочна и лесна рецепта за оползотворяване на останалия козунак!подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар