Торта с бисквити и шоколадов мус

21/04/2017
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач7651511
"Каква ти торта, това е истинско шоколадово съвършенство, което се приготвя толкова лесно "
Приготвяне80 мин.
Готвене40 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо311
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Принципът на направа на тортата е като на обикновената бисквитена торта. Особеното тук е, че предварително трябва да приготвите известно количество шоколадов мус.

Мусът се приготвя като в подходящ съд натрошавате шоколада на малки парчета, при него слагате ванилията, маслото и 100 мл от прясното мляко. Оставяте на слаб огън да се разтопи и смеси всеки продукт. Разбърквайте от време на време.

След като сместа стане хомогенна разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Жълтъците разбъркайте и прибавете към сместа, варете 5 минути с постоянно бъркане. Оставете да се охлади.

Белтъците разбийте добре. След като изстине шоколадово-жълтъчната смес прибавете белтъците и разбъркайте. Мусът е готов, сложете го за половин един - час в хладилник.

Подгответе пудинга според указанията на опаковката. Накрая на варенето прибавете и шоколадовия мус. Получава се пухкава смес.

След това наредете един ред от бисквити в подходящ правоъгълен съд. Намажете със сместа. Поставете следващ ред, отново намажете. И така докато свършат бисквитите и сместа. Най-отгоре наръсете с кокосовите стърготини. Оставете тортата да се охлади в хладилник.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар