Ястие в гювечета без яйца

21/04/2017
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач9782101
"Чудо на чудесата - уникално гювече без яйца "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо829
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе гювечетата. Обелете картофите, нарежете ги на малки парчета.

Леко ги запържете в малко мазнина и ги разпределете равномерно във всяко гювече.

Половината лук разделете на две и нарежете ситно във всяко гювече. Разделете сметаната по равно и прибавете към лука и картофите.

След това едно по едно нарежете на ситно и разделете на две чушките, сиренето, бекона, пилешкото филе. Сложете чубрицата, магданозът и червения пипер.

Пуснете по една скилидка чесън. Сложете маслото. Добавете настъргания кашкавал най-отгоре. Долейте с вода до мярката на гювечето.

Запечете във фурна при 180-200 градуса за един час. Ще се получи приятно запечена кашкавалена шапка.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар