Обърнат ябълков сладкиш

21/04/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор456294451
"Ябълковият сладкиш няма права и обратна страна, а само вкусна такава "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 260
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • яйца – 3 бр.
  • захар – 2 ч.ч.
  • масло – 125 г
  • брашно – 1 ч.ч.
  • бакпулвер – 1 бр.
  • ябълки – 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка сипете равномерно захарта и добавете нарязаното на кубчета масло, на слаб огън гответе до златист карамел.

Нарежете обелените ябълки на тънки резени (полумесеци) и наредете върху карамела едно до друго на ветрило.

В купа разбийте яйцата с останалото количество захар, добавете брашното смесено с бакпулвера и разбъркайте до гладка смес.

Сипете сместа върху наредените ябълки и печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до готовност на сладкиша.

Още топъл, обърнете сладкиша в подходяща чиния. По тавата е останал карамел и за това, сипете 1 ч.ч. вода и поставете в нагрятата фурна да се разтопи до кипване.

Залейте сладкиша с получения сироп, оставете да се охлади напълно преди сервиране.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар