Спаначена супа със сирене и грис

21/04/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Ароматна супичка, която може да приготвите за по-малко от половин час "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо313
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • спанак пресен – 250 г
  • пресен лук – 4 бр.
  • картофи – 1 бр.
  • грис – 1 с.л.
  • олио – 70 мл
  • кисело мляко – 400 г
  • яйца – 1 бр.
  • лимонов сок – 1 с.л.
  • сирене – 100 г
  • черен пипер – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С вряла вода попарете почистения и измит спанак за кратко, прецедете и го нарежете на ситно заедно с пресния лук. Нарежете картофа на малки кубчета.

В нагрятото олио запържете лука и спанака за кратко, добавете картофките и леко посолете.

След кратко запържване прибавете гриса и разбъркайте, налейте около литър гореща вода и оставете да поври на слаб огън до готовност на картофките.

Разбийте яйцето в метален съд, добавете киселото мляко и 1 с.л. лимонов сок, нагрейте при непрекъснато бъркане и сипете застройката в готовата супа.

Натрошете сиренето в още горещата супа и поръсете с черен пипер.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар