Десерт Харемски сън

21/04/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaПомощник Готвач
"Божествен вкус и аромат - изискан вкус само за специални хора и специални моменти "
Приготвяне35 мин.
Готвене80 мин.
Общо115 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 557
  • Преглеждания за месеца2556
  • Преглеждания за седмицата856
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на татлите:
В купа счукваме яйцето, към него прибавяме и захарта, като с помощта на миксер разбиваме добре. След това прибавяме прясното мляко, олиото, гриса, брашното към което предварително сме поставили и бакпулвера.

Всичко това разбъркваме до получаване на меко тесто. Оформяме малки топчета колкото орех. В тавичка поставяме кухненска хартия и поставяме вече готовите топчета. Печем във фурната до готовност.

Приготвяне на сиропа:
В съд поставяме водата и захарта. Слагаме ги на котлона да заврят. След като е готов сиропът го махаме и оставяме да изстине.

След като татлите са вече изстинали ги заливаме с горещия сироп и оставяме за около 1-2 часа.

Приготвяне на крема:
Млякото и захарта поставяме на котлон. В купичка разбиваме брашното с малко вода, така че да не се получат бучки. След като захарта се е разтопила на тънка струя сипваме брашното.

Оставяме да поври и след като видим, че се сгъстява прибавяме и нишестето, което предварително сме го приготвили както брашното. Крема варим докато се сгъсти. Оставяме да изстине .

Готовите вече сиропирани татли ги нареждаме в тавичка и ги поливаме с готовия крем. Оставяме готовия сладкиш да се изстуди за около 3-4 часа в хладилника. След като го извадим поръсваме с кокосови стърготини и сервираме.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар