Пролетна крем супичка с гъби

21/04/2017
Diddy Portarskaот Diddy PortarskaЧирак
"Щом ще се затопля и ще сваляме дрехи, супичката трябва да е по-лека, нали?"
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо296
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и морковите се измиват, обелват и слагат в тенджера с подсолена вода. Сваряват се до пълно омекване.

Докато се варят, измиваме гъбите и ги нарязваме на едри парчета. След това ги запържваме със зехтина до готовност за консумиране.

Когато зеленчуците се сварят, отцеждаме водата от тях и ги пасираме. Трябва много добре да се пасират. Не е добре да остават бучки.

Към топлото пюре добавяме прясното мляко, маслото и заквсената сметна. Разбиваме отново с пасатора и слагаме на котлона да заври.

След това овкусяваме и веднага махаме от котлона. Сервираме супата в купа, като отгоре добавяме запържените гъби.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар