Лимонова свежест

21/04/2017
ГЕРГАНА ЯНКОВАот ГЕРГАНА ЯНКОВАГотвач 2x
"Скочат ли градусите навън, залагаме на десерти, коити се държат в хладилника и носят свежест, като този "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо374
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • лимони - 2 бр.
  • сметана - 150 г
  • желатин - 30 г
  • масло - за намазване на фомата
  • лимонова кора - настъргана кора от 1 лимон
  • лимонови резанки - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в малко студена вода, за да набъбне. След това разтопете на водна баня. Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Разбийте жълтъците, захарта и двата лимона добре с миксер.

Добавете леко охладения вече желатин и оставете настрани. След това разбийте белтъците и сметаната на сняг. Добавете и настърганата кора от 1 лимон. Смесете двата крема и разбъркайте добре.

Намажете кексова форма /или малки форми за крем карамел, или друга форма по ваш избор/ с размекнатото масло. Оставете в хладилника за минимум 2 часа да стегне.

Преди сервиране потопете формата в гореща вода за около минута и обърнете в подходяща чиния. Поднесете крема декориран с лимонови резанки.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар