Озахарени цитрусови кори

25/04/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2058237
"Истинските майстори сладкари сами си приготвят захаросаните корички, а това е тяхната тайна рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • цитрусови плодове - корички по желание
  • захар
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете корите на четвъртинки и ги сварете в тенджера с вода за около 2 часа. Отцедете ги много добре и ги претеглете на грамаж.

В тенджерата сипете толкова захар, колкото е грамажът на корите. Долейте прясна вода, колкото да ги покрие.

Кипнете и когато захарта се разтвори и сиропът кипне изключете котлона. Оставете в този вид за 1 нощ. На сутринта отново кипнете и оставете на слаб огън да къкри, докато сиропът почти изчезне.

Извадете корите на решетка, покрита с пергаментова хартия. Процесът на изсушаване може да ускорите, като сушите в специален уред или оставите корите в съвсем слабо включена фурна с открехната вратичка.

Изсъхналите кори нарежете на малки кубчета. Може да ги съхранявате в херметично затворена кутия в хладилник за около 1 месец.

Добавяйте ги към различни сладкиши. Придават страхотен аромат.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар