Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Празничен сладкиш

Празничен сладкиш

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
23/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Поводът не е от значение, важното е вкусни сладкиши на трапезата да има"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • масло - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • ванилия - 2 прахчета
  • ром - 1 с.л.
  • плодове - 6 с.л. от сладко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцеждаме плодовете от сладкото от сиропа и ги нарязваме на дребно. Заливаме ги с рома.

Разбиваме жълтъците от яйцата със захарта и маслото на пяна. Добавяме брашното и ванилията.

Разбиваме и белтъците на твърда пяна. Разбъркваме двете смеси - белтъците + брашнената.

Изсипваме полученото тесто в намаслена форма, отгоре поръсваме отцедените от рома плодове и печем в загрята фурна за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Петрова
Росица Петрова
Количеството на брашното е прекалено много
01.01.2019 17:48
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Брашното е много ,затова го намалих , а плодовете са сладко от ягоди и череши ,но 6 с л също са много затова сложих само 3 с л и поръсих с пудра за ефект :)))
13.05.2017 10:37