Пържена скумрия със сос от маслини

22/04/2017
"Хрупкава скумрия с ароматен сос от маслини - един чуден повод да си кажем наздраве "
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се изчиства от вътрешностите и се измива. Нарязва се на шайби, накапва се с лимонов сок и се посолява. Оставя се за половин час за да поеме вкуса.

На дъното на дълбок тиган се загрява олио. Парчетата риба се овалват в брашно и се изпържват добре. Нареждат се в чиния.

Чесънът се почиства и счуква. Разрежда се с водата.

В част от останалата от пърженето мазнина се слагат 2 с.л. брашно. Запържва се и се добавя чесновата смес, подправките и се бърка до получаване на гладка каша.

Маслините се пасират заедно с част от кашата. Получава се гъста черна смес. С нея залейте рибата, а останалата бяла каша излейте около парчетата.

Рибата се оставя леко да изстине и да поеме от соса.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар